Екип

 • Михаил Ненов

  Михаил НеновЗанимавам се с бойни изкуства от 25 години. Те породиха и интересът ми към източната медицина. Още като ученик започнах да се обучавам и да практикувам юмейхо терапия и акупресура. Тогава разбрах, че за да помагаш на хората трябва да имаш голям арсенал от познания и възможности, за да интерпретираш правилно както източната медицина, така и западната, позната на всички и наричана „традиционна” медицина...          още

  Михаил Ненов

  Михаил НеновЗанимавам се с бойни изкуства от 25 години. Те породиха и интересът ми към източната медицина. Още като ученик започнах да се обучавам и да практикувам юмейхо терапия и акупресура. Тогава разбрах, че за да помагаш на хората трябва да имаш голям арсенал от познания и възможности, за да интерпретираш правилно както източната медицина, така и западната, позната на всички и наричана „традиционна” медицина. Само така можеш да предложиш на пациентите максимално добри терапии и възстановяване. Именно поради тази причина, през 1996 година кандидатствах „Кинезитерапия” в Националната спортна академия (НСА). Тази специалност напълно отговаряше на тогавашните ми желания и разбирания за развитие и професионално усъвършенстване. По време на следването си имах възможността да се срещна и да се уча от хора, за които Кинезитерапията не е просто професия, а призвание . Една от тях е проф. Гачева, която е основоположник на физиотерапията в България и първата българка, завършила мануална терапия във Франция в института Левит.
  След като завърших „Кинезитерапия” с отличие, доц. Сливков, който тогава завеждаше катедрата по „Кинезитерапия” в Института по ортопедия и травматология в Горна Баня, ме прие за лична специализация в неговия кабинет. Доц. Сивков е специалистът, който аз считам за основоположник на модерната кинезитерапия в България.
  Образованието по кинезитерапия у нас по това време, даваше възможност да се запознаем с най-новите практики и да работим с най-добрите клиницисти, още докато се обучавахме.
  В последствие заминах за Дания, където специализирах „Рехабилитация при спортни травми” в едно от най-престижните училища към ISCA (International sport and culture association), където спечелих стипендия заради високи постижения в обучението си по Кинезитерапия и в спорта.
  Там, наред с обучението като терапевт, успях да завърша първите нива за инструктор по бадминтон, което от своя страна ми даде възможност да заиграя скуош и да преподавам скуош по-късно.
  През това време не съм спирал да приемам и лекувам пациенти с различни проблеми в областта на неврологията, ортопедията и травматологията, съдовите заболявания, спортните травми.
  Специалист съм по мануален лимфен дренаж, което е в основата на лечението на лимфните заболявания. Автор съм на труд за „Приложението на лимфния дренаж и кинезитерапията при смесена венозно-лимфна инсуфициенция”.
  След като се прибрах в България, основах един от първите скуош центрове , където работих като кинезитерапевт, скуош и фитнес инструктор.
  Желанието ми да се усъвършенствам в професията е в основата на това да премина редица курсове и специализации в България и чужбина, сред които Фасциалните техники , Кинезиотейп, мануална терапия, ПНМУ и др.
  Повече от десет години се занимавам професионално и с възстановяването на нашата най-добра бадминтонистка - Петя Неделчева, което ми даде възможност да усъвършенствам средствата и методиките, с които работя, тъй като високото спортно майсторство има много големи изисквания за бързо възстановяване. Това играе изключително голяма роля в професионалното ми развитие като терапевт.
  Спортуването и телесното възпитание (обърнете внимание – не физическото, а телесното) са изключително важни за развитието на нашата специалност. Знанието за възможностите и движенията на тялото ни е абсолютно свързано с думата „кинезитерапия”, чието значение е „лечение чрез движение”. Това, което дава обучението по тази специалност е възможността да се прави функционален анализ и оценка на състоянието на тялото. На базата на това се поставят целите и се избират средствата за кинезитерапевтично или физикално лечение.
  А моята цел е именно да работя за здравето и доброто самочувствие на пациентите ми.
  скрий
 • Гергана Евтимова

  Гергана ЕвтимоваКазвам се Гергана Евтимова. През 1998 г. член на моето семейство претърпя тежка травма, лечението на която впоследствие изискваше и рехабилитация. Това бе и моята първа по-близка среща с кинезитерапията, която се оказа неделима част от едно адекватно и пълноценно лечение. Тогава реших, че искам да продължа своето образование именно с тази специалност...          още

  Гергана Евтимова

  Гергана ЕвтимоваКазвам се Гергана Евтимова. През 1998 г. член на моето семейство претърпя тежка травма, лечението на която впоследствие изискваше и рехабилитация. Това бе и моята първа по-близка среща с кинезитерапията, която се оказа неделима част от едно адекватно и пълноценно лечение. Тогава реших, че искам да продължа своето образование именно с тази специалност.
  През 2000 г. бях приета в Русенски Университет „Ангел Кънчев”, специалност ‘Кинезитерапия”.
  По време на обучението си имах възможност да провеждам клиничните си практики, освен в медицински центрове и болница на територията на гр. Русе, но и в такива в гр, София(ВМА.МВР-болница).
  След успешно завършване на 4-годишен курс на обучение с придобиване на квалфикационна степен на образование „Бакалавър”, реших да продължа обучението си, като разшира своите познания, по-тясно насочени към интереса ми за работа с деца (по-специално такива със специфични педагогични нужди) и завърших магистърска програма към Софийски Университет „Св, Климент Охридски”, специалност „Логопедия”.
  През 2005 г. се запознах с Михаил Ненов и имах възможността да бъда част от екипа му за работа в спортно-оздравителен център, като кинезитерапевт.
  След това, добавих към професионалните си умения и познания на кинезитерапевт и от областта на естетичната дерматология и козметика чрез работата ми в такива центрове и клиники в София.
  От март 2014г. съм част от екипа на БМД”Кинетика”, след лична покана от Михаил Ненов.
  скрий
 • Елица Шопова

  Елица ШоповаСъс спорт се занимавам от малка. Още от ученичка посещавах балет, различни видове танци и спортове, но никога не съм тренирала професионално. Факт е, обаче, че физическата активност е движеща в живота ми. Бакалавърската ми степен е туризъм, а магистратурата – социална работа с деца и семейства и известно време съм работила с деца в домове.          още

  Елица Шопова

  Елица ШоповаСъс спорт се занимавам от малка. Още от ученичка посещавах балет, различни видове танци и спортове, но никога не съм тренирала професионално. Факт е, обаче, че физическата активност е движеща в живота ми. Бакалавърската ми степен е туризъм, а магистратурата – социална работа с деца и семейства и известно време съм работила с деца в домове.
  Но преди година и половина завърших курс за инструктор по фитнес и културизъм към НСА, който даде нов тласък в професионалния ми път. Занимавала съм се главно с любители, но освен с изготвянето на специфични фитнес програми, съм консултирала и хранителния им режим.
  От 2014-та февруари работя тук в „БМД – Кинетика” и за пръв път се сблъсквам с хора с реални физически проблеми. За да мога да им помагам активно и професионално, посещавам различни курсове по ресторативно движение, като целта ми е да продължа да се развивам в тази област. Няма нищо по-удовлетворяващо от това да видиш как хората, с които работиш се възстановяват от здравословните проблеми, които имат, как възвръщат пълноценното движение на тялото си и се чувстват все по-добре с всяка изминала тренировка.
  Малко хора осъзнават, че голяма част от здравословните им проблеми с опорно-двигателната система се дължат на неправилна позиция на тялото не само при ходене, но и в покой. В работата си се стремя не само да помогна за възстановяването им от конкретния проблем, но и със съвети как да запят по-дълго усещането за лекота на движенията.
  скрий
 • Даниела Милешкина

  Даниела МилешкинаЗавършила съм Природо-математическа гимназия в гр. Хасково профил биология и химия. Обичам природните науки и в 11 клас вече знаех, че искам да кандидатствам за специалността Кинезитерапия в Национална Спортна Академия „Васил Левски“. Това беше и моят стимул да се превърна в активно спортуващ човек и да остана такъв и до ден днешен. Усилията ми бяха възнаградени през 2009 година, когато започнах обучението си по Кинезитерапия в НСА. По време на следването си завърших и допълнителни курсове по “Мануален лимфен дренаж”, “Ставни мобилизации”, “Класически тейп” и “Кинезиотейп”.          още

  Даниела Милешкина

  Даниела МилешкинаЗавършила съм Природо-математическа гимназия в гр. Хасково профил биология и химия. Обичам природните науки и в 11 клас вече знаех, че искам да кандидатствам за специалността Кинезитерапия в Национална Спортна Академия „Васил Левски“. Това беше и моят стимул да се превърна в активно спортуващ човек и да остана такъв и до ден днешен. Усилията ми бяха възнаградени през 2009 година, когато започнах обучението си по Кинезитерапия в НСА. По време на следването си завърших и допълнителни курсове по “Мануален лимфен дренаж”, “Ставни мобилизации”, “Класически тейп” и “Кинезиотейп”.
  След завършване на Бакалавърска степен на образование (2013г.) продължих с магистратура със специалност “Кинезитерапия в ортопедията и травматологията” към катедра “Теория и методика на кинезитерапията”. Не спрях и до тук. В момента следвам редовна форма на доктурантура към същата катедра. Тема на дисертационния ми труд е “Кинезитерапия и мануален лимфен дренаж при бременни”.
  Първоначално професионалното ми развитие започна в ортопедичен център, който ми даде познания в областта на ортезирането. От юни 2016 година имам удоволствието да съм част от екипа на Михаил Ненов в БМД”КИНЕТИКА”.
  скрий
 • Галин Кръстанов

  Галин КръстановСпортът винаги е бил част от начина ми на живот. Още от малък започнах да практикувам различни видове спорт. Първоначално бях запален по футбола, по-късно съм практикувал лека атлетика, плуване и др. В ученическите ми години се появи силен интерес към бойните спортове и по-конкретно джудото и самбото. След като се запознах с позитивите, които носят със себе си тези дисциплини, започнах да се занимавам и по-сериозно с тях. Благодарение на тренировките успях да изградя самодисциплина, умения за общуване, самостоятелност, самочувствие. Помогнаха ми да развия физиката и характера си.          още

  Галин Кръстанов

  Галин КръстановСпортът винаги е бил част от начина ми на живот. Още от малък започнах да практикувам различни видове спорт. Първоначално бях запален по футбола, по-късно съм практикувал лека атлетика, плуване и др. В ученическите ми години се появи силен интерес към бойните спортове и по-конкретно джудото и самбото. След като се запознах с позитивите, които носят със себе си тези дисциплини, започнах да се занимавам и по-сериозно с тях. Благодарение на тренировките успях да изградя самодисциплина, умения за общуване, самостоятелност, самочувствие. Помогнаха ми да развия физиката и характера си.
  Висшето си образование съм завършил в Национална Спортна Академия „Васил Левски“ – бакалавърска степен, специалност „Кинезитерапия“ през 2012 г. и магистратура, специалност „Кинезитерапия в ортопедията и травматологията“ през 2013 г.
  Отново оттам имам квалификация за фитнес треньор и консултант по спортно и здравословно хранене към Българска федерация по културизъм и фитнес.
  От 2012 г. персонално се занимавам с хора, които целят да подобрят физическото си състояние, визията си, да водят по-здравословен начин на живот. С всеки от тях сме изготвяли, както индивидуална тренировъчна програма, така и здравословен хранителен режим.
  В професията се старая непрекъснато да се образовам и допълвам знанията си на теория и на практика.
  скрий